Magazine Logo

Aan het werk in Worcester ( V S)

Sanne van Eeghen

Participatie

Impressie van acht maanden werkervaring in de Amerikaanse I RB-praktijk Hoe is het om acht maanden te werken als rehabilitation counselor op een plek die beschouwd kan worden als de geboortegrond van de Individuele Rehabilitatie Benadering (IRB)? Sanne van Eeghen heeft de IRB in Amsterdam leren kennen en wilde ook wel eens weten hoe dat in Amerika gaat. Zij pakte haar koffers en maakt ons hier deelgenoot van haar ervaringen. Eenmaal terug in Amsterdam als psychiatrisch verpleegkundige - en uitzendkracht in ggz-instellingen - wordt zij weer geconfronteerd met de verschillen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website