Magazine Logo

De Woonschool. Werkwijze en resultaten van Rehabilitatiecentrum Zevenkamp

Bert-Jan Roosenschoon en Moniek Bogaards

Participatie

Het klinische deel van het Rehabilitatiecentrum Zevenkamp biedt mensen met (ernstige) psychiatrische problematiek gelegenheid te oefenen met zelfstandig wonen in een veilige context. Het programma beoogt een integraal zorgaanbod van woontraining en rehabilitatie te realiseren, gebaseerd op de Individuele Rehabilitatie Benadering. In dit artikel laten we de resultaten zien van een evaluatie van de startfase van het programma (2001-2003) en de lessen die daaruit zijn getrokken. De evaluatie laat goede resultaten voor cliënten zien, maar ook de vraagstukken die men tegen kan komen bij implementatie van een dergelijk project. De evaluatie is aangevuld met gegevens over het bereiken van zelfstandig wonen voor alle cliënten tot 2009. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website