Magazine Logo

Inhoudsopgave

Participatie

INHOUD 2 Redactioneel | Annette Plooy 5 Uan betekenis | Maurice R. Ploem 7 Integratie met beperkingen Inge Mans 16 DRÖES Als een pelikaan 17 Verschillen in meedoen en gelukkig zijn. Een verkennend onderzoek naar de participatie van mensen met een verstandelijke beperking of chronische psychiatrische problemen Rick Kwekkeboom 30 Herstel Van pupil tot ambassadeur Henk van Dijk 33 Op weg naar een woning van eigen keuze | Siemen van der Meulen en Geertjan Emmens 41 Bild | Diepwatercollectief 42 Herstelondersteunende zorg, een concept in ontwikkeling Wilma Boevink, Madeleine Prinsen, Lenneke Elfers, Jos Dröes, Mitchell Tiber en Greet Wilrycx Feed 55 Tweede jaarboek | Rick Kwekkeboom 58 De strijdbare patiënt Christien Muusse 61 Naar herstel en gelijkwaardig burgerschap. GGZ-visiedocument vanuit cliëntperspectief bekeken | Eleonoor Willemsen-de Boevère 65 RE-HABS 68 Toen Een inspirerende dag Jolanda Kroes &Annemarie Schoonhoven Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website