Magazine Logo

Redactioneel

Marianne Bassant

Participatie

Hoe komt het toch dat de hulpverlening de ene keer wel aanslaat, maar vaak ook niet, ondanks onze betrokkenheid, ons zoeken, ons willen en ons harde werk?' Het is een vraag die menig hulpverlener zich zo nu en dan zal stellen. Hoe vaak leggen we deze vraag eigenlijk voor aan degene(n) die we ondersteuning willen bieden? Caroline Cocquyt en Els Vanden Berghe beschrijven in het eerste artikel van dit nummer hoe deze vraag in 'al haar scherpte op tafel kwam' tijdens een thema-avond over hulpverlening met ouders van de gezinnen die zij begeleidden. Bijna alle mensen gaven daarbij aan dat ze nog nooit een hulpvraag hadden kunnen stellen die er voor hen werkelijk toe deed. Sterker nog, de deelnemers drukten het gevoel uit dat ze nog nooit echt hulp hadden gekregen. Hoe is het mogelijk dat ouders dit gevoel hebben, ondanks de grote inzet van de betrokken hulpverleners? Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website