Magazine Logo

Tweede jaarboek

Rick Kwekkeboom

Participatie

Jaarboek 2008-2009 Psychiatrische rehabilitatie. Jaarboek 2008 - 2009 Onder redactie van Annette Plooy, Sonja van Rooijen en Jaap van Weeghel Amsterdam: Uitgeverij SWP (2008) Het is een kloek boek geworden, het tweede jaarboek over de psychiatrische rehabilitatie in Nederland. Geen handzame pocket die je in de zak steekt om tijdens een treinreis door te bladeren, maar meer een naslagwerk waarin je rustig gaat zitten lezen. Er is dan ook nauwelijks een aspect van de rehabilitatie te bedenken dat niet in het boek aan de orde wordt gesteld. En omdat in het boek rehabilitatie breed wordt opgevat zijn er heel wat ontwikkelingen in Nederland die beschreven kunnen worden. De breedte van de beschrijving is zowel de sterke als de zwakke kant van dit jaarboek. De sterkte omdat hierdoor afdoende duidelijk wordt gemaakt hoeveel facetten van het leven geraakt worden als iemand te kampen krijgt met psychiatrische problemen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website