Magazine Logo

Van betekenis

Maurice R. Ploem

Participatie

Op de cover van deze uitgave tref je deze afbeelding aan van een van mijn houtskooltekeningen. Zoals het meeste van mijn werk, heeft ook deze tekening geen titel (nodig) - ik wil het beeld voor zich laten spreken. Schilderen en tekenen doe ik al jarenlang. Ik ben eigenwijs, en heb zelden de behoefte gevoeld een opleiding aan een kunstacademie te volgen. Ik wil mezelf niet in een keurslijf dwingen, maar mijn creativiteit zo vrij mogelijk laten stromen. Hierdoor is mijn werk misschien niet altijd even perfect in technisch opzicht; en dat is ook niet waar het mij in eerste instantie om gaat. Ik wil mezelf kunnen raken met een tekening, en vind het bijzonder dat anderen geraakt kunnen worden en iets herkennen. Dat is voor mij van veel grotere waarde. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website