Magazine Logo

Verbetertraject Sociale Participatie: concrete stappen in één jaar

Annemieke Hendriksen-Favier en Harry Michon

Participatie

Vijftien jaar lang had hij zijn dochter niet gezien. Ook met zijn broers had hij al jaren geen contact. Hij verlangde ernaar weer met hen in contact te komen, maar had nooit de moed de eerste stap te zetten. Misschien zouden ze hem afwijzen. En hoe zet je eigenlijk die eerste stap? In het Verbetertraject Sociale Participatie kwam zijn wens aan het licht, toen hij met zijn begeleider over sociale contacten sprak. Ze hadden voor dat gesprek wat meer tijd genomen dan anders. De begeleider hielp hem om stap voor stap dichter bij de vervulling van zijn wensen te komen. En met succes. Zijn dochter is opgespoord en heeft gereageerd op de brief die hij haar heeft geschreven. Ze belt hem nu regelmatig. Met zijn broers heeft hij weer schriftelijk contact. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website