Magazine Logo

Creativiteit in knellende omstandigheden - Inleiding

Louis Polstra

Participatie

De vooraankondiging en de folder van het congres 'Creativiteit in knellende omstandigheden' beginnen met de volgende twee zinnen: 'Knellende omstandigheden zijn het werkterrein van de zorg. "Zonder zorgen geen zorg", dat is de realiteit.' De strekking van deze zinnen vind je terug in alle gaten en hoeken van de samenleving. We hebben te weinig. Te weinig van alles: tijd, personeel, liefde, vrijheid, verantwoordelijkheid, werk, vrije tijd, geld, solidariteit, voorzieningen, zorg, regels, waarden en normen, aandacht voor elkaar, pensioengelden, betrokkenheid enzovoorts. Het te weinig van alles, oftewel schaarste lijkt ons hele leven te bepalen. Driehonderdduizend mensen stonden in oktober 2004 op het Museumplein te demonstreren tegen de bezuinigingsmaatregelen van het kabinet Balkenende. Misschien krijgen we in 2005 zelfs een volksreferendum over deze maatregelen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website