Magazine Logo

Van gedwongen kader naar relatieve vrijheid

Tine Menzel, Hans Schreurs, Bianca Kolthof, Henrike Janssen en Peter Goossens

Participatie

Voor een aantal kwetsbare patiënten is de overgang tussen het verblijf in een tbs-kliniek en het wonen bij een RIBW te groot. Kwintes en Forensisch Psychiatrisch Centrum de Oostvaarderskliniek hebben daarom in Almere een forensische tussenvoorziening opgezet. Hier kunnen patiënten weer cliënten worden: mensen met mogelijkheden voor wie terugkeer in de maatschappij reëel in het verschiet ligt. Met dit artikel presenteren de schrijvers deze nieuwe voorziening binnen het forensische werkveld. Tevens vermelden zij de resultaten van een onderzoek naar de werkzaamheid van deze woonvoorziening. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website