Magazine Logo

Stil staan bij de straat

Femke Kaulingfreks

Waardenwerk

Op zondag 31 maart 2019 werd de populaire rapper Nipsey Hussle doodgeschoten voor zijn kledingwinkel in Crenshaw, een wijk in het zuiden van Los Angeles. Eerder op de dag had hij een korte woordenwisseling gehad met een bekende, die later was teruggekeerd om Nipsey neer te schieten. Op de plek van de moord werd meteen een provisorisch altaartje ingericht dat in een paar uur uitgroeide tot een zee van kaarsen, foto’s en ballonnen. Honderden mensen uit de buurt kwamen bij elkaar om Nipsey te herdenken. De volgende avond ontstond er een opstootje tijdens de impromptu herdenking. Mensen liepen elkaar onder de voet nadat ze schoten hadden gehoord, of nadat er een vechtpartij uit was gebroken in de menigte. Wat er precies was gebeurd bleef onduidelijk. ‘Er was sprake van massale paniek en chaos’, vertelde een politiewoordvoerder van de LAPD aan de gretig toegesnelde nieuwsreporters Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.



Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de website



Waardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de website



Participatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website