Magazine Logo

Creativiteit in knellende omstandigheden - Keuzes, vragen en een psychische handicap

Marlieke de Jonge

Participatie

CHRONISCH Mens wil ik zijn! Geen ding, geen geval en geen ziekte. Ik wil dat je luistert! Ik wil dat je ziet! Maar je klinische blik heeft geen oog voor mijn vragen. Zie je dan niet dat ik wil dat je luistert naar mij, naar de mens die ik ben? Je ziet slechts mijn onmacht, je ziet mijn gebreken, maar aan mijn wezen ga je voorbij. Geduldig, drup voor drup maar dan met eindeloze mokerslagen hamer je mijn falen in mijn hoofd. Tot ik zie wat jij ziet, tot ik denk wat jij denkt, tot ik doe wat jij wilt: Niks Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website