Magazine Logo

Herstel - Van pupil tot ambassadeur

Henk van Dijk

Participatie

Ik ben Henk van Dijk en ik ben geboren op 4 april 1946. Als baby kreeg ik een hersenbloeding. Toen ik 8 jaar was, kreeg ik epilepsie en ben ik uit huis geplaatst. In die tijd was er nog niet zo veel mogelijk. Het was moeilijk voor mijn ouders en zuster. Ik werd geplaatst in het epilepsiecentrum Meer en Bos in Heemstede. Hier kan ik mij weinig van herinneren, maar ik weet hier wat van via mijn ouders. Ik heb twee jaar in Meer en Bos gewoond. Toen ik 10 jaar was, ging ik naar Van Boeijen, het toenmalige Hendrik van Boeijenoord, een grote instelling in Drenthe. Dit was een echte inrichting. Wij woonden daar met 24 kinderen in een paviljoen met een grote huiskamer, een keuken en een grote slaapzaal voor 24 personen. Om de rest van dit artikel te lezen dient u zich in te loggen of te registreren.

WTA

WTA (Het Wetenschappelijk Tijdschrift voor Autisme) is een peerreviewed tijdschrift met als doelstelling het bevorderen van de verspreiding van wetenschappelijk gefundeerde kennis over het spectrum van autismestoornissen in het Nederlands taalgebied. De verbreding van het wetenschappelijk fundament is gericht op de verbetering van de positie van mensen met autisme in de samenleving in de meest brede zin van het woord.

Naar de website.Ouderschapskennis

Ouderschapskennis, voor opvoedondersteuners en ouderbegeleiders, is een tijdschrift voor de studie van ouderschap en ouderschapsproblematiek. De redactie van Ouderschapskennis weet uit ervaring wat de dagelijkse dilemma’s op de werkvloer van ouders, ouderbegeleiders en opvoedondersteuners zijn.

Naar de websiteWaardenwerk

Tijdschrift Waardenwerk richt zich op het onderzoeken en ondersteunen van werken aan waarden op drie, onderling samenhangende niveaus: het niveau van de persoonlijke bestaansethiek, het niveau van werk en professioneel handelen en het niveau van organiseren en besturen.

Naar de websiteParticipatie en Herstel

‘Participatie en Herstel’ is een voortzetting van het Tijdschrift voor Rehabilitatie en Herstel. Het richt zich op ondersteuning van maatschappelijk herstel, sociale inclusie en het tegengaan van maatschappelijke uitsluiting van mensen met een verslaving of met forensische problematiek.


Naar de website